Spennende konferanse: Den niende nordiske dyslexikongressen

0

I dag benytter jeg bloggen til å spre nyheter om en spennende konferanse: 20-22 august er det klart for den 9. nordiske dysleksikongressen som arrangeres hvert tredje år. Konferansen er ikke bare for forskere, men passer også for eksempel ansatte i PP-tjenesten, Statped, BUP eller logopeder.

Det som er interessant med konferansen er at den forsøker å skape bindeledd mellom forskning og praksis. Konferansen har også svært dyktige forskere som holder innlegg. En av mine favoritter i år er prof Kate Cain ved Lancaster University. Hun har gjort undersøkelser av svært høy kvalitet om leseforståelse, og har en rekke interessante funn om dette. En annen svært god forsker som skal holde innlegg er Franck Ramus fra École normale supérieure i Paris. Han skal holde innlegg om språkpersepsjon og dysleksi. I tillegg skal min gode kollega og dyktige samarbeidspartner  prof Janne von Koss Thorkildsen ha innlegg. Hun har blant annet nå ledet en undersøkelse av effekten av et språktiltak. I tillegg til disse tre er det en rekke andre gode innledere som kommer, blant annet Pekka Niemi, Richard Olson, Catherine Snow, Ulrika Wolff, og Esther Geva.

Så altså, kan anbefale denne konferansen ikke bare til forskere, men også andre som arbeider med utredning og tiltak for dysleksi. Det er en flott mulighet til å oppdatere seg på ny forskning. Husker veldig godt første gang jeg var på denne konferansen da jeg jobbet i nevrobiologisk team i Statped. Det var stor stas å høre på blant annet Maggie Snowling og andre som jeg bare hadde lest artikler eller bøker av.  Der og da bestemte jeg meg for at jeg måtte bli forsker, og da jeg kom hjem søkte jeg stipendiatstilling. Jeg hadde nok neppe trodd da at jeg noen år senere skulle samarbeide og publisere sammen med nettopp Maggie Snowling.

Konferansen er forøvrig på Stockholms universitet, som har en flott campus.

Du vil kanskje også like dette Mer fra samme forfatter

Leave A Reply

Your email address will not be published.