Forskning som reklame for Rema1000?

0

 

Når vi publiserer undersøkelser på sidene til Universitetet i Oslo er det ofte mange som tar kontakt, det kan være foreldre og ulike medier. Det skjedde også en undersøkelse vi hadde om Dysleksi, arvelighet og betydningen av tidlig kartlegging, som jeg omtalte på bloggen her. I dag fikk jeg imidlertid en forespørsel som jeg stusset over, fra VGs  såkalte «partnerforum»

remaFor meg var dette uklart; var det et spørsmål om å stille opp for å formidle forskning , eller var det å bidra til en Rema1000 reklame? Som forsker er troverdighet og uavhengighet helt sentralt. Dersom VG (eller det litt uklare VG Partnerstudio) eller andre medier kontakter en forsker for å bidra med å belyse noe som egentlig skal brukes i en reklame, burde dette bli presentert krystallklart. Etter å ha undersøkt litt, ser jeg at også andre har vært skeptiske til dette, og at VG faktisk før helgen har blitt felt i PFU for denne såkalte innholdsmarkedsføringen. Jeg synes det er uheldig dersom forskning blir brukt i denne type innholdsmarkedsføring fordi det kan bidra til svekket tiltro til forskning. VG må gjerne spørre meg om å formidle forskning, men jeg vil ikke at min forskning skal brukes og blandes i reklame.

Du vil kanskje også like dette Mer fra samme forfatter

Leave A Reply

Your email address will not be published.