Bli venn med skriftspråket: Nordisk konferanse om dysleksi, språk og lesing

0

reading

En konferanse jeg ofte deltar på er den nordiske konferansen til Dysleksistiftelsen i Sverige. Til sommeren arrangeres denne konferansen  i Stockholm fra 10-12 august. Konferansen arrangeres hvert tredje år og arrangeres i år for 8. gang.

Det som er fint med konferansen er at man vektlegger kunnskap om spesialpedagogisk og pedagogisk praksis. Det er mange både spesialpedagoger, lærere, pp-rådgivere og andre som deltar på konferansen. De fleste som deltar er kanskje naturlig nok svenske, men det er også mange Norske deltagere.

I år gleder jeg meg veldig til å høre på Margaret McKeown som skal snakke om Effective Vocabulary Growth: Why it Matters and How it Works. Jeg har hørt henne før og synes det var utrolig interessant.

Det er også andre spennende navn og temaer, for eksempel skal  Ivar Bråten snakke om kritisk lesing og læring i det 21. århundre, og hvordan det er et spørsmål om integrering og evaluering av informasjon. Det blir også interessant å høre Linda Siegel snakke om tidlig intervensjon og identifikasjon av barn med lesevansker.

Selv skal jeg snakke om arbeidsminnetrening. Det er helt klart det temaet jeg oftest blir bedt om å snakke om. Selv om jeg selv synes kanskje det er litt utdebattert nå, brukes det fortsatt i mange skoler og barnehager i Sverige, så sånn sett kan det jo være interessant.

Uansett, dette er en spennende konferanse som jeg varmt anbefaler for spesialpedagoger, PP-rådgivere og Statped-ansatte der ute. En fin start på semesteret!

 

Program og mer informasjon her

 

Du vil kanskje også like dette Mer fra samme forfatter

Leave A Reply

Your email address will not be published.